Chiang Mai (1)

Zojuist aangekomen in Chiang Mai. En een gekkenhuis is het hier. Ik denk dat hier niemand meer droog over straat loopt.

Maar voor ik kan vertrekken vanuit Luang Prabang moet ik eerst nog mijn kamer en een tuk tuk betalen en op de luchthaven nog een soort belasting dat ik het land verlaat. Ik kom op 20 euro na precies uit. Is dat effe geluk hebben. Want een pinapparaat of geldautomaat kennen ze daar in Luang Prabang niet en een credit card in het guesthouse accepteerde ze ook niet.
Dus je moet het echt doen met de cash die je uit thailand mee hebt genomen.

Het begint overigens al goed in Chiang Mai. Op het vliegveld geen taxi te bekennen. Die hebben geen zin om de stad in te rijden. Het is gewoon een grote parade met van die pick-up trucks waar achter op een (te) grote groep mensen zit die emmers water bij zich hebben en natuurlijk zijn ook de supersoakers hier te verkrijgen. Speciaal op een dag als vandaag. Iedereen loopt compleet verzopen rond.
En die parade houd natuurlijk het hele verkeer op. Het is volgens mij een compleet ronde circel dus daar kom je niet makkelijk in en uit.

Maar uiteindelijk toch een groot model tuk-tuk gevonden waarmee ik samen met nog een paar back-packers richting hotel kan. Tenminste… Ik had een hotel gereserveerd en zei nog niet.
Was ik effe blij dat ik niet in die natte zooi op zoek naar een hotel moest.

Nah… dat blij zijn was maar van korte duur. Kom ik in dat hotel aan zeggen ze “Wij hebben geen boeking van u ontvangen. Ze hebben ons nooit wat doorgegeven. En we zitten nu vol. Je zult iets anders moeten zoeken.”
En dat nu net de hele stad vol zit met mensen die er anders nooit zitten. Dus kans om iets te vinden is niet groot. Maar goed niet gelijk de moet helemaal in de schoenen laten zakken ook al had ik deze kamer in Bangkok wel vooruit betaald. Tot nu toe zat het geluk me al een hele tijd mee dus dat zal nu ook wel weer zo zijn.

Ik denk ik bel gewoon het SP Hotel op waar ik vorig jaar met Johan heb gezeten en vraag of ze daar nog een kamer hebben. Ze hadden er gelukkig nog een. Uiteraard een ‘deluxe’ maar dat maakte me nix uit. Dan maar (al)weer iets meer betalen. Ik wilde al mijn spullen namelijk maar wat graag binnen kunnen hebben staan.

Nou ik ga dan nu maar weer een poging over straat wagen… maar droog kom ik er zeker niet doorheen.

Published
Categorized as Thailand

Leave a comment