Chiang Mai (2) – Last and final report from Asia :-)

Nou nu dan de laatste mail vanuit het verre oosten.
Ik ben nu twee en een halve dag in Chiang Mai geweest. Omdat ik hier al een keer ben geweest is het natuurlijk niet echt een verassing meer. Maar het Songkran festival is toch wel een verassing geweest !

Ik heb al verteld over mijn fantastische boeking met dat hotel. Uiteindelijk toch allemaal goed gekomen. Het voucher wat ik voor het andere hotel heb gekregen wordt gewoon geaccepteerd door mijn huidige hotel. Dus het geld wat ik betaald heb in Bangkok is geen weggegooid geld geweest! Da’s alweer een meevaller. Over geluk gesproken. Het zit me toch weer mee.

Nou wat heb ik zoal gedaan. Een motor gehuurd gisteren en vandaag. Gisteren naar het Airport Plaza winkelcentrum gegaan. Ik hoopte dat ik daar wel droog aan zou komen maar helaas dat ging niet door.
Rijdt je 60 of 80 km per uur… wordt er gewoon een emmer water over je heen gegooid. Is het niet van de straat kant dan is het wel door een paar kids vanuit de bak van zo’n pick-up truck. De regering wil dat gaan verbieden omdat dat toch wel gevaarlijk is.
Nou ik kan je verzekeren dat het best koud is als je doorweekt bent en je komt zo’n airconditioned winkelcentrum binnen. Als je buiten bent valt het nog wel mee.

Dus ik heb wat geshoped. Schoenen gekocht en wat Adidas shirts. Daarna naar de film gegaan en toen was de dag alweer om. Op de terug weg natuurlijk weer helemaal doorweekt. En weet je wat het erge is. Als het nou alleen water uit de Klong is… dan is het niet zo heel erg… Maar het is dus ook ijswater wat ze gooien. En dat is echt koud !

‘s Avonds voor de tweede keer hier in Chiang Mai een voetmassage gedaan. En die gaan hier goed te keer hoor. Af en toe zo goed dat het zelfs pijn doet. Maar dat zal dan wel goed zijn he.

Vandaag ben ik nog heel even naar dat winkelcentrum gereden voor wat DVD’s. Ik heb de jouwe helaas niet gevonden Johan. En daarna vol goede moed op weg naar de Chiang Mai Zoo. Daar wilde ik vorig jaar al heen maar toen was er niet genoeg tijd.
Ben ik net op weg… lekke band. En da’s niet fijn als je achterband van zo’n motor lek is. Ik weer terug naar die verhuurder en de motor omgeruild.
Toen een tweede poging gedaan naar de Zoo en ook aangekomen :-)

Een enorm grote dierentuin is het. Wat later bleek, kon je ook gewoon met je auto en/of motor naar binnen. En ik alles maar heel sportief lopend doen. Nou vind ik lopen niet zo heel erg dus dat was eigenlijk wel okay.

Voordat ik dadelijk naar de night market ga ontmoet ik nog een thai die hier in Chiang Mai woont. Ik chat al een paar maanden met hem en we hebben voor dadelijk afgesproken. En dan morgen vroeg weer naar Bangkok. .

In Bangkok moet ik ruim 12 uur wachten tot ik naar Amsterdam door kan vliegen. En ook in Bangkok ontmoet ik weer een thai die daar woont. Ook daar chat ik al een paar maanden mee.

Toch leuk dat je zo ook weer wat locals ontmoet :-)

Published
Categorized as Thailand

Leave a comment