Vientiane, Laos (2)

Toch nog internet in Laos.Vanmorgen om 5.00 opgestaan om vervolgens om 6.00 de taxi naar het vliegveld te nemen.
En dat is errug vroeg kan ik je vertellen.

En wat me op gevallen is… als er ergens een metertje met een wijzer in een taxi zit in Thailand, dan werkt die standaard gewoon niet. Je ziet dus niet hoe hard de auto rijdt, hoeveel benzine er nog in zit, hoe laat het is… noem maar op.

Ik zag trouwens ook nog ‘de teacher uit Chiang Mai’ die ik op ‘zakenreis’ in Bangkok was. Dat vertelde hij me. Ik had er zo mijn twijfels over.
Vandaag was ie weer gewoon taxi chauffeur. En reed ie weer gewoon in zijn groen gele taxi rond.
Je hebt ze er tussen zitten hoor….

Maar goed. Zojuist dus aangekomen in Vientiane in Laos. Toen we aankwamen, 10.00u, leek het hier een iets betere temperatuur dan in Bangkok. Maar dat idee was na 30 minuten verdwenen. Toen was de zon inmiddels zo heet geworden dat het eigenlijk niet echt uit te houden is buiten. Al kan ik het wel wat beter uithouden dan Rebecca waarmee ik samen vanuit Bangkok naar dit hotel in Vientiane ben gegaan.
We zitten in een Hotel wat aan de Meakong rivier ligt. Een vrij aardige locatie. Maandag vlieg ik door naar Luang Prabang. Iets meer naar het Noord-westen. Ik hoop ook ietsje koeler.
Ik heb mijn ticket daarvoor zojuist geboekt.
Ik kon kiezen om die in Kip te betalen of via de creditcard. Ik heb maar voor het laatste gekozen.
Het was 55 dollar of 525.000 Kip. Creditcard is een handtekening en die kipjes is een kwartier tellen.

Ik had op het vliegveld wel wat geld gewisseld maar het probleem is dat je dan dus echt een paar pakjes biljetten mee krijgt met een elastiekje erom. Ik had wat thaise Bath ingeleverd en kreeg daar 1.325.000 Kip voor terug ! En ik kan je vertellen dat dat een grote berg papier is wat je dan moet meedragen. Want in je hotelkamer laten liggen doe je ook niet zo makkelijk.

Nah… die kipjes maak ik wel op aan het hotel en het eten… Al hebben ze hier alles voor touristen wel in dollars geprijst. Maar ik moet toch weer van die kippen af he…

Published
Categorized as Laos

Leave a comment