Bangkok (2)

Vanacht lekker weinig geslapen. Het leek wel of de tuk-tuk’s langs mijn bed suisden. Mijn raam ging niet dicht. Maar goed inmiddels een andere kamer gekregen dus dat zal vanacht wel beter gaan.Vandaag een tuk tuk gebruikt om de drie tempels die ik wilde zien te gaan bekijken.
Nou meestal willen ze je bij een of andere gem of fashionshop afzetten en deze natuurlijk ook.
Ik zeg daar hoef ik echt niet heen. En hij gevraagd of ik het toch even voor hem wilde doen. Maar drie minuten kijken en dan weer weg.
De reden: als hij daar een aantal mensen per dag afzet dan krijgt hij gratis benzine om zijn tuk-tuk te kunnen rijden. Verder huurt hij die tuk-tuk voor 500 bath per dag. Dus hij moet dan minimaal 10 ritjes maken om zijn ‘vaste kosten’ eruit te hebben. Dan rijdt hij 7 maanden in bangkok en gaat in het regen seizoen gewoon weer naar huis. (En dat is veelal Chiang Mai)
Dus ik naar zo’n fashion shop. En ja hoor… toch maar een pak besteld en nog drie shirts (werkt dat dus blijkbaar toch).

Verder heb ik die tuk-tuk bestuurder maar 2 euro betaald voor het rondrijden de hele dag. Dus dat was verder wel okay.
Een echt toeristisch ding heb ik wel gedaan. Een prive ‘ longtale’ boot gehuurd voor 1000 bath om de rivier en de klongs op te gaan. 1 Uur rond gevaren voor 20 euro! Hoezo een toeristisch bedrag !? Maar goed. Ik wist eigenlijk van te voren dat ik daarmee eigenlijk afgezet was maar dacht… laat ik het maar doen. Heb ik het in ieder geval allemaal een keer gezien vanaf het water.

En je raadt het nooit. Midden in het spits uur… als ik mijn pak moet gaan passen legt de politie het hele verkeer stil. En dat met zo’n 5 miljoen auto’s in Bangkok is dat best een prestatie.
Guess what…. de koning moest voorbij. En ja, die is natuurlijk heilig en dan kan alles hier.

Ik heb geluk gehad met het boeken van een hotel in Chiang Mai. Heel bangkok is leeg in de periode dat ik daar ben. Maar des te voller is Chiang Mai.
Het is het Thaise nieuw jaar. Het water festival.
Alle hotels zitten dan blijkbaar vol in Chiang Mai.
En zoals ik al zei. Veel mensen werken alleen in Bangkok en gaan dus naar huis om dat te vieren.
Verder is alles ook dicht hier in Bangkok. Kun je nagaan… zelf de gem shops en fashion shops zijn dan dicht als ik dat mag geloven.

Published
Categorized as Thailand

Leave a comment